Mutlu çocuk üzerine

Mutlu çocuk kimdir?
Bir Alış Veriş Merkezinde dolaşıyorum. Mudo mağazasında bir şeyler bakmaya girmiştim. Yanımdaki bir bayanın. "Şimdiki çocuklar çok zavallı bence. Hiç de mutlu değiller. Tek bildikleri tablet. Karşılarında bir tablet. Biz ise çocukluğumuzda özgürdük. Sokakta oynardık. Şimdiki çocukların öyle bir şansı yok." diyordu.




https://static.pexels.com/photos/256807/pexels-photo-256807.jpeg



Ekonomi.
Birkaç özel okul bakarken şunu fark ettim. Anneler çalışmaya başlayınca bu ekonomiye katkı sağlıyor. Çalışmayan kadın tasarruf eder. Fazla harcamaz. Örneğin çocuklarımın gittiği devlet okulunda birçok anne okulda gönüllü olarak çalışıyor. Okula katkıda bulunuyor. Herhangi bir para alış verişi yok. Gelir de yok. Dolayısı ile devlete herhangi bir katkısı yok. Çalışan anne daha çok harcar. Ve büyük olasılıkla Özel Eğitim Sektörünün vazgeçilmez tüketicisi oluverir. Çalışan annenin  hele ki kurumsal şirkette ise çocuğunun derslerine fazla zaman ayırabilme gibi bir lüksü yok. Hoş ayırması mı gerekir. O da şüpheli. Özel eğitim sektörü her şeyi tüketici ihtiyaçları doğrultusunda hizmet sunar.  Çocuğunuzun takip ediyor. Size bunu bildiriyor. Ve önemlisi :) TEOG sınavına hazırlıyor. TEOG o kadar önemli ki nerdeyse hayatın ona bağlı. TEOG sınavı


Gayri Safi Milli Hasıa için anneler çalışmalı. Ekonomiye canlılık gelmeli. Devlet için büyük katkı! Çünkü Tüketen artıyor. İhtiyaçlar doğrultusunda büyük sektörler yaratılıp ihtiyaçlar karşılanıyor.

Peki ya çocuklar mutlu mu? Mutlu olması için ne gerekli? Belki de sadece eline bir tablet?.....

Yorumlar

  1. Ne kadar doğru. Ne kazanırsan onu harcıyorsun. Çalışmayan anne olmak için yanıp tutuşuyorum resmen. Yaz geldi, allahtan tabletimiz bozuk. Kablolu tv yi de dondurduk, pc zaten allahlık. Çalışmasaydım kızımı belediyenin başlatmış olduğu yaz kurslarına götürebilirdim. Ama çalışltığım için benim saatlerime uyan ücretli, özel kursları seçmeli, üzerine servis ücreti ödemeliyim. Pöfff

    YanıtlaSil
  2. Ücretli kurslar da iyi. En azından belediyeninki gibi kalabalık değil. İyi bir anne olduğunuzu unutmayın. Ne kadar da zor olsa da kendinizi suçlamayın ve yavaş yavaş alternatif çalışma arayabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder