Cihangir Yoga 'KEYFİ'

Cihangir Yoga'ya katılan 40 kişiden herhangi biri, odada 10 dakika içerisinde yayılan ter kokusu ve seans boyunca sürekli elinin yada ayağının başka birinin uzvuna değmesine rağmen, hakikaten 'haz' alıyor ve 'kökleniyorsa' bu insan kendini aşmış der ve ayakta alkışlarım!
Benim zihnimde Cihangir + Yoga kelime birleşenleri bohem  ortamda rahatlama, kendine gelme ve aşma olarak algılanıyor.
Ancak, yurtdışından gelip de Cihangir Yoga'ya katılan bir arkadaşım diyor ki: Ortam kesinlikle hijyenik değil. Duş kabinleri yok. Çok kalabalık. Seans boyunca elin yada ayağın mutlaka başkasının eline yada ayağına değiyor. Pencereler buharlanıp akmaya  başlıyor. Aynı zamanda odadakı ışık seviyesi düşürülüyor. Bu ortamda Yoga Hocasının 'köklenelim' hedefine ulşaşmak ne mümkün.  Bununla birlikte ayakkabılar seans odasına girmeden önce değil, ofis girişinde çıkarılıyor.  Arkadaşım seans boyunca kendisi fenalık geçirmek üzere olduğunu, kendini dışarı zor attığını ve o gece çok kötü uyuduğunu belirtiyor.
Benim merakım devam ediyor. Bu 40 kişinin mutlaka bir bildiğini mi var yoksa bu da gerçekten bir sosyal sürüklenmenin bir parçası mı?


Yorumlar

  1. Yoga defteri benim için açıldı ve anında sayelerinde kapandı.
    1-) İşletmenin 20-25 kişilik bir salonu var,ve o salona 50 kişi tıkıp yoga yaptırmaya çalışıyorlar.
    2-) 50 ve üstü sayıda kişi tıkış tıkış salonda yoga yaptırılıyorsunuz, veya öyleymiş gibi davranılıyor.
    3-) İğrenç bir ter,ayak kokusu mevcut,havalandırma son derece yetersiz.
    4-) Hoca derin nefes almanızı her söylediğinde o kötü havayı teneffüs etmek zorundasınız.
    5-) Rahatlamıyor,ok gibi geriliyorsunuz.
    6-) Yoga hareketleri bitip ,meditasyona geçildiğinde ,tepenizde yanan aydınlatmalar,siz yatar pozisyonda gözünüzün içine ışık hucum ediyor,rahatlamak ne mümkün..
    7-)Mutlu olmak için geldiğiniz yerden mutsuz çıkıyorsunuz.
    8-)Hap kadar soyunma ve dolap odası
    9-)Soyunma odası diye adlandırılan odacıkta herkes alt alta üst üste
    10-)Kapıdaki görevli kadın inanılmaz negatif.Kadın soyunma odası full dolu olduğundan,çantanızı koyacak yer bulamayınca , size erkek soyunma kısmını teklif etmesi olayın ayrıca trajı komik bölümü
    11-)Görevlilerinin gözünü para bürümüş olması ve dersin ortasında gelip salondaki kafa sayısını sayması herşeyin ispatı. Sizden parasını alsın,siz ne yaparsanız yapın,gerekiyorsa kucak kucağa yoga yapın,umurunda değil.
    12-) Memnuniyetsizliğinizi belirttiğinizde,ne yapalım böyle şeklinde bir cevap!!
    13-) İptal ettirmek istediğinizi söylediğinizde sizden garanti emeklilik üyesi 80 tl aylık sınırsız veya normal 1 aylık sınırsız 160 tl alırken Bir ders parası ücreti 50 tl almak gibi kazıklama politikası...
    14-) Sonuç:Hayal kırıklığı ve REZALET
    Yoga deneyimim sayenizde başladı ve bitti.Bu şekilde bir anlayış politikasıyla Bağdat Caddesi gibi bir muhitte daha fazla devam etmeniz hiç mümkün değil.Belli ki çarkı döndürebilmek için bu şekilde kampanyalarla insanları çekip,doğru olmayan bir hizmet(ki buna hizmet bile denilmez) sunuyorsunuz.Yaptığınız işe ve insanlara keşke biraz daha saygınız olsaydı....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder