Kredi Kartsız Yaşayabilir misiniz?

Hayatınıza kredi kartı ne zaman girdi? İşte o günden beri daha çok para harcıyorsunuz. Bu kanıtlanmış bir durum. İnsanlar kağıt para ile haracamaya kıyasla kredi kartı ile daha en az 20% daha çok harcıyor.

Eğer harcamalarınızı kısmak, ekonomi yapmak istiyorsanız ve para yönetimini kendi kontrolünüz altına almak istiyorsanız. En azından 5 gün kredi kartsız yaşamaya deneyin. Bakalım nakit olarak para harcarken neler hissedeceksiniz? O kadar kolay birşeyler satın alabilecek misiniz?
Hayatlarında kredi kartını hiç kullanmayan birkaç tanıdığım var. Onlara karşı saygı ile eğiliyorum. Herkesin harcı değil kredi kartsız yaşayabilmek.
Kredi kartının birçok kolaylığı var.  Ayrıca puanlar biriktiriyor ve indirimler yapıyor, taksit yapabiliyor. Bunlar güzel şeyler… Ancak! Eğer kredi kartı borcunuzu zamanında ödemiyorsanız çok yüksek faiz ödediğinizin de farkında olun lütfen. Bankaya para yatırsanız kimse size o kadar yüksek aylık 2.25% civarında, bu da yıllık 27% denk faiz vermez, bilginize.  Bu yazı biraz germiş olabilir. Para konusu zaten böyle bir konu olsa gerek, belki de?
Siz siz olun, kendi paranızı kendiniz kontrol edin, harcamalarınızı kontrol edin, ne de olsa Türkiye’nin gelişmekte olan ülke olması nedenlerinden biri tasarruf düşüklüğü.  Dolayısı ile paranıza ve hayatınıza sahip çıkın ve en az 10% tasarruf, ideali ise 30%.
Ne demişler.. Damlaya, damlaya göl olur…
Sevgiler..

Yorumlar