Aksiyonlu ve etkileyici 23 Nisan töreni

Hayatımda ilk defa 23 Nisan günü oğlumun okul törenine katıldım. Biz veliler çok heyecanlıydık ve yavrularımızın  gosterilerini görebilmek için sabırsızlanıyorduk. Nihayet o an geldi - cocuklarımız sıra ile sahneye çıktılar. Tabi sonrasında olanları siz tahmin edin.  Herkes kendi yavrusunun o özel gününü ölümsüzleştirebilmek adına birbirinin üzerine geçerek fotoğraf cekmeye başladı. Bu sırada ben kendi kendime “Çocuğumun bu ortamda ne işi var?” sorusunu yöneltiyordum.
"Herkes yerine otursun. Cocukarın önünü açın." uyarılarına rağmen kargaşa devam etti. Sonunda iki hanimefendi birbirlerine girdiler ve aksiyon filmlerini aratmayacak heyecanlı anlar yaşandı.

Kargaşaya son verilince emekliler orkestrası ile cocuklarımız çok güzel parçalar çaldılar. Müzik yolu ile farklı kuşakların bir araya getirilmesi çok  etkiyeciydi.  Akabinde çocukların sınıfları ile yaptıkları gösteriler de çok keyifliydi.

Sonuçta, hayatımda ilk defa veli olarak katıldığım dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Çocuk töreni hem aksiyonlu hem etkiyici geçti.

Şimdi soru: 23 Nisan 2012 günü görgü kuralları dersinden geçer notu kim aldı veliler mi, çocuklar mı?  

Yorumlar

  1. Ailesinin havada uçuşunu bağırışmalarını duyan çocuk ilk 23 nisan kutlamasını hayatı boyunca böyle hatırlayacak ...Kavga eden aileler bunu hiç düşündüler mi acaba ?Profesyonel çekimin yapıldığı üzerine birde TRT ekibinin olduğu bir kutlamada ....
    melek...

    YanıtlaSil
  2. Allahtan çoğu çocuk bu olaya şahit olmadı. Aileler daha geniş düşünse zaten bu olaylar yaşanmazdı bence

    YanıtlaSil
  3. Çocuklarımızın böyle bir olaya şahit olması çok yanlıştı. Oğlum o günden beri "anne o kadınlar neden kavga etti" diye soruyor. Bir kez daha anladım ki çocukların saf ve temiz dünyalarını kirletenler maalesef biz büyükleriz...

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle. Bir de onlara hayatı öğretmeye kalkıyoruz ya... :) çok trajikomik oluyor bazen.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder