Bunu nasıl başarıyor?


5 farklı zaman diliminde 9 farklı para birimi Fon Yöneticisi, eş ve iki çocuk annesi Kate’in hikayesini anlatıyor “Bunu nasıl yaptığını bilmiyorum” ( “I Don't Know How She Does It”) filmi.   “Bunu nasıl yapıyor, bilmiyorum” ifadesi çalışan anneyi çok iyi anlatıyor. Kate hem işini çok seviyor, hem ailesini çok seviyor. Hem işinde çok başarılı hem de ailesini ihmal etmiyor. Yani, hem çocuk yapan hem kariyer yapan kadın.  Film’den çok haz almadım, ama konu itibarı ile çok güncel bir konu.
Bu film üzerine 5 çocuk sahibi ve tam zamanlı çalışan Kerry Lyons kendi blogunda http://www.lyonsdenmom.com/   hem evde hem de işte daha başarılı olması için çıkardığı dersleri şöyle özetliyor.
- Çocuklarınıza müşterilerinize davrandığınız gibi davranın. Ben müşterilerime hiçbir zaman bağırmam. Ofis içerisinde herkese karşılıklı saygı hakimdir.
- İş arkadaşlarınıza çocuklarınıza davrandığınız gibi davranın. Önemli ilişkilerin kurulmasının temelinde empati kurma yatar. İş arkadaşlarınız da tıpkı çocuklar gibi değerli görülmekten hoşlanırlar.
Özetle, nasıl muamele görmek istiyorsanız öyle muamele yapın, saygılı, sabırlı ve nazik olun!