0-3 ay bebeğim ile her gün yaptıklarım burada... Daha neler yapabilirim?


Sizinle şu anda 2 aylık olan bebeğim ile her gün neler yaptığımı paylaşmak istiyorum.
- Yatmadan önce banyo yaptırmak. (Banyo yaptırmaya göbek bağı düşünce başladık) Banyo yapmak - hem bebeği sakinleştiriyor, hem ona artık gece geldiğini ve uyuması gerektiğini hatırlatıryor hem de bebeğin kas ve sinir sistemi gelişimi için yardımcı oluyor.
- Zaman zaman karnının üstüne yatırmak. Bu bebeğin kaslarını geliştiriyor. Ayrıca, biriken gazlar varsa yardımcı oluyor!
- Dışarıya çıkmak, temiz oksijen almak. Anne için de yürüyüş yapmak çok iyi!
- Uyurken çok kısık sesle hoş müzik dinletmek. Bu bebeğin kulağını çok geliştiriyormuş. Müzikolog ve müzik terapisi ile uğraşan aile dostumuz tavsiye etti. Oğluma bunu yapmıştım. Şu anda müzik öğretmeni kulağı çok iyi diyor. Ama kzımı çok dinletemiyorum.
-Kızımla güzel müzik dinleyerek dans ediyoruz. Hem ritim duygusu hem kulağı gelişiyor, hem de anne biraz hareketlenmiş oluyor!
- Masaj yapmak. Annenin bebeğe bağlanmasında onun teni ile birebir temas kurmasında çok yardımcı oluyor. Bebeğin gelişimi için çok önemli! Bunu mutlaka yapın bebeğinizin hoşuna gidebecektir. Youtube'da http://www.youtube.com/watch?v=kIHNzOQynmQ yararlanabilirsiniz. Kendinize güvenin ve keyif alın!Verdiğim videoda yok ama bebeğin elinin üstünü biraz masaj yaparsanız, avuçlarını açar. Bu refleks de resim yapma, dil gelişimi ve kasların gelişimi için çok iyi!
-Çıngırak ile oynamak. Çıngırak sesini çıkartarak ileri geri hareket ettirerek göstermek. Göz koordinasyonu için çok iyi. Oğluma bazen bu görevi veriyorum. Sonuç- iki çocuk da mutlu!
-Ona etrafta olan biteni anlatmak. Dil gelişimi için çok iyi!

Bebeğin gelişimi için daha neler yapabiliriz? Sizden öneriler?





Yorumlar